A magyar világújdonság GB pingpongütők


- Az eredeti GB ütőket esősorban gyűjtőknek ajánljuk. Ezek a feltaláló egyedi jelzéssel ellátott, saját kézzel készített GB pingpongütői - amik később a pingpong Stradiváriaivá válhatnak. Megjegyzés: ismeretlen gyártótól megjelentek GB Science ütőhöz hasonlító, jelölés nélküli pingpongütők.

- Ezek az első magyar pingpongütők, amik az ITTF svájci múzeumába bekerültek.

- A 12 éves fejlesztés során a legkiválóbb magyar pingponghoz értő szakemberek minősítették a GB ütőket.

Kiemelték a játékban elérhető előnyöket, amelyek nem csak az ütőfák anyagának az összetételéből, hanem az ütők alakjából is származnak.

Ezek alapján minősítettük az ütőket különböző kategóriákba - hogy hobbi játékra, közepes szintű versenyzésre vagy a legmagasabb szintű, nagy eredmények elérésére alkalmas.

Ez mutatkozik meg az árakban.

- A GB ütőkkel Guinness rekordot is állítottak föl.

- A GB ütők többek között a következő országokba jutottak el a fejlesztések során: Németország, Franciaország, Ausztria, Lengyelország, USA, Kanada, Kína, Katar, Egyiptom...

Köszönjük, hogy megrendelésével segíti a GB ütők majdani sorozatgyártását.

https://photos.app.goo.gl/HaYDi2HBLtaa3aYs7 - GB ütők 12 éves sikeres története

https://youtu.be/1FXad3tJ3hI - Gergely Gábor megismerkedése a GB Science ütővel

https://youtu.be/_rimToPm72w - Bátorfi Csilla megismerkedése a GB Science ütővel

https://youtu.be/O2RV2hvz0Fw - újonc oktatás a BVSC-ben GB Science ütővel, adogatógéppel - Tokaji Sándor vezetőedzővel (1)

https://youtu.be/6hzl585NJrs - újonc oktatás GB Science ütővel, adogatógéppel - Tokaji Sándor vezetőedzővel (2)

https://youtu.be/cYjfxsLWkkg - Both Olivér az újonc ranglista vezetője, nemzetközi versenyen

https://youtu.be/GM1eoyDwTKI - Both Levente a serdülő ranglista vezetője, nemzetközi versenyen

https://youtu.be/8v8oKcuv_ME - nem kell szorítani a GB markolatú ütőket

https://youtu.be/Bo7YuNNDbuo - GB ütők bemutatása

--------------------------------------

https://youtu.be/EksfzsllrHo - Journey együttes, You can do it - jelmondatunk és törekvésünk megtestesítője

https://sasvarisandor.hu/ - Sasvári Sándor rockopera énekes

https://youtu.be/5sCNhBBx6vI Karthágó együttes, Apáink útján;

https://youtu.be/L422T3r-cOw Karthágó együttes, 40 éves jubileumi koncert

A pingpongütők fejlesztését saját erőből végeznünk.A gyártás és kereskedés megszervezése még előttünk áll, csak kis szériás próbagyártást tudtunk elérni.

A tervezéskor a célunk kettős volt:

- a versenysportban világbajnoki cím elérése a GB Science ütővel;

- a hobbi sportban, a világ 300 millió hobbi pingpongozójának felkínálni a GB ütők több változatát;

A GB Science ütő tudatos tervezés eredménye, az ütőfej eltolás előnyein kívül, a markolatának köszönhetően nem kell szorítani az ütések közben az ütőt.

A magyar szakemberek segítségével, akik első pillantásra megértették a GB Science ütők előnyeit, bevezettük a magyar versenysportba a GB Science ütővel való játékot (2007-2019).

Ezt az új generációval értük el - minden utánpótlás korosztályban (újonc, serdülő, ifi) országos bajnoki címeket értek el vele, és bejutottak a magyar válogatott csapatokba.

Az egyik sikeres versenyzőnk franciaországi szereplése alkalmával nagy figyelmet keltett a GB Science ütővel. Ennek eredményeképpen megkeresett bennünket a franciaországi Caen Egyetem professzora. Együttműködésre kért minket, hogy diplomamunkát írhasson az ott végző egyetemisták 4 fős csoportja a GB pingpongütők világpiaci bevezetésére.

Ennek eredményeképpen egy 50 oldalas diplomamunka született - amely egyedülálló a magyar sport történetében.

Nagy segítséget kaptunk Berczik Zoltántól (többszörös Európa bajnoktól), aki vezető edzője volt a magyar világbajnok asztalitenisz csapatnak - Gergely, Klampár, Jónyer.

Azonnal az ügyünk mellé állt többek között Gergely Gábor világbajnok, Bátorfi Csilla, 9-szeres Európa bajnoknő és Sasvári Sándor, rockopera énekes.

A magyar szakemberek szerint a GB Science ütő a világ legjobb pingpongütője, amellyel a versenysportban hatalmas sikereket lehet elérni, az ütőfa összetételének minősége megegyezik a világ legjobb ütőivel, de a GB Science ütő alakjának előnyeivel fölülmúlja a többieket (az ütőfák összetétele óriási titok minden gyártónál).

A világ nagy sportszergyártó cégeinek vezetőivel, képviselőivel megismertettük a GB ütőket, Butterfly, Joola, Nike, Head, Adidas, Decathlon....

2019-ben Magyarországon rendezték az asztalitenisz világbajnokságot. Kértük a Magyar Asztalitenisz Szövetség vezetőit, hogy a megnyitó gálán bemutathassuk a világnak a GB Science ütőket, a híres magyar és újonc versenyzők közreműködésével - arra gondoltam, hogy a magyarok büszkélkedhetnének egy új magyar találmánnyal. Itt szerettük volna, ha a híres Karthágó együttes eljátszotta volna az "Apáink útján járunk" című számukat, amely utalt volna arra, hogy a 30 éve sikertelen asztalitenisz sportot szeretnénk visszavezetni a régi dicsőségek útjára. --- Sajnos ezt nem engedélyezték az ITTF tilalma miatt.

Webshopunkban a magyar világújdonság GB asztalitenisz ütők fejlesztése és tesztelése során készített pingpongütők szerepelnek. Egyedi, kézzel készített ütők. Egyéni jelölésekkel és feliratokkal (ami nem zavarja a szoft felragasztását).

Minden GB ütő középszintű versenyzésre alkalmas, kivéve a kezdőknek készült gyerekütők. A drágább árkategóriájú ütők magas szintű versenyzésre is alkalmasak.

A GB ütőlapok 5,8-6,5 mm vastagságúak, különböző trópusi és mediterrán fafajták felhasználásával készültek. A farétegek összeállítása gyártási titok.

GB ütőknél nem alkalmazzuk a más cégeknél használt ütőfa megkülönböztetéseket (OFF, All...) A könnyű súlyú ütőknek jobb a labdakontrollja; a nehezebb ütőkről gyorsabban megy a labda.

GB ütőknél az ütő alakja adja az előnyöket.
Nagyon fontos a jó szoft kiválasztása. 

A GB ütők felületén nincsen lakk réteg, ezért a nyelek használat közben patinásodnak. 


Hogyan született a GB ütő?

A GB Science ütő megalkotása asztalitenisz versenyzői tapasztalatokra és mérnöki tanulmányokra épül, több tudományág felhasználásával (mechanika, fizika, fagyártás, anatómia, esztétika, művészetek, geometria, történelem, csillagászat, CNC technika, lézer technika...) a harmóniai szempontok figyelembevételével.

Minden ív, vonal, görbület tudatos tervezés eredménye, mind az ütők fejének mind a markolatoknak az esetében.

Több évi tesztelés során alakultak ki, a végleges ütőfej és nyélformák, a legjobb magyar utánpótlás nevelő edzők segítségével.

A GB Science ütők, 20-25 jobb tulajdonsággal és előnnyel rendelkeznek az évekig tartó, átgondolt tervezés eredményeként, az idáig használt tengelyszimmetrikus ütőkkel szemben.


Előzmények

A régi típusú ütők őseit, egyszerű konyhai vágódeszkából alakították ki a sarkok lekerekítésével, kb. 100 éve. A kaucsuk ipar fejlődése során feltalált kis labdák ütögetésére használták fel, játékos célzattal, amelyből később az asztalitenisz-sportág kifejlődött.

Azóta jelentősen fejlesztették az ütők faanyagát és az ütők borítását (gumi, szivacs, szoft).

Elmaradt viszont az ütő alakjának és nyelének fejlesztése, ami a leglátványosabb fejlesztést eredményezhette volna a mai gyors játékban, szükségszerűen követve a kor és a technika fejlődését

(....a katalógusokból egyforma alakú ütők néznek vissza az olvasóra, más-más néven....).

A GB ütők, élükön a GB Science ütővel ezt a hiányosságot pótolták!

A GB ütők világújdonság jellege abban áll, hogy az ütők alakja határozza meg elsősorban a játszható játékstílust (offensive, allround, defensive), nem csak az ütőfák anyaga, mint ahogy ez idáig, az azonos formájú, de különböző faösszetételű, hagyományos ütőknél volt.

Érdekességek

A GB ütők 6 db-os kollekciója, első magyar ütőkként bekerültek az ITTF (Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség) svájci múzeumába.

A GB ütőket is használtak a folyamatos pingpongozás 25,5 órás Guinness rekordjának felállítása során.

További képek


Örömteli pillanatokat, élvezetes versenyzést kívánunk ütőinkkel!

A GB Blades csapata